Planmatig onderhoud

Planmatig onderhoudPlanmatig onderhoud is onderhoud dat wordt uitgevoerd op basis van een plan of planning. Onderhoud wordt (zonder dat er sprake is van een plan) vaak uitgevoerd als een onderhoudstoestand dat vereist. Er is dan sprake van een onderhoudsachterstand of, erger, achterstallig onderhoud. Door planmatig onderhoud uit te voeren, bent u veelal het ontstaan van een onderhoudsachterstand voor. 

Planmatig onderhoud wordt vastgesteld op basis van een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP). In een MJOP wordt een inschatting gemaakt van het onderhoud dat er waarschijnlijk aan gaat komen. De termijn van een MJOP is ten minste 10 jaar, maar kan uitlopen tot wel 50 jaar. De werkzaamheden in de MJOP zijn vaak van eenvoudige aard, dit omdat juist door planmatig onderhoud erger en lastiger of duurder onderhoud wordt voorkomen. Door het juiste planmatig onderhoud uit te voeren treedt bijvoorbeeld geen houtrot op aan kozijnen, ramen en deuren. 

Voordelen van planmatig onderhoud 

Elk in de bouw toegepast element of materiaal vraagt op den duur om onderhoud. Dit is niet meer dan normaal. Op het moment dat onderhoud aan een bouwkundige zaak noodzakelijk is, is er sprake van een onderhoudsachterstand. De mate waarin wordt toegestaan dat er meer onderhoud uitgevoerd zal moeten worden, wordt bepaald door u als eigenaar, die hierin ook bepaalde risico's neemt. Wij treden graag op als 'adviseur planmatig onderhoud'. Wanneer het onderhoud echter niet meer op een normale manier kan worden uitgevoerd (en de achterstand met gangbaar onderhoudswerk kan worden weggewerkt), is sprake van achterstallig onderhoud. Wij zijn in staat om een gedegen inschatting te maken over op welk moment een onderhoudstoestand nog op een normale manier omkeerbaar is. Dat is het optimum in de planning. Eerder uitvoeren van het onderhoud betekent te vroeg kosten maken. Later uitvoeren betekent een groot risico nemen. 

Voorbeeld: Schilderwerk op houten kozijnen. Onder normale omstandigheden wordt schilderwerk langzaam ouder en vertoont op een bepaalde leeftijd een bepaald aantal mankementen: Verpoedering, onthechting van de ondergrond, afbladderen, barsten, "verkrijting" en of verkleuring. 

Bij ons aan het juiste adres 

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij helpen bij het opstellen van de MJOP en zijn wij de ideale partij om het werk uit te voeren. Of het hier nu gaat om bezit van een woningcorporatie, een vereniging van eigenaren of een utiliteitsgebouw. U bent bij ons aan het juiste adres. 

Wij denken het liefst vanaf het begin met u mee als u denkt aan het laten uitvoeren van planmatig onderhoud. Of dit nu het schilderen van kozijnen is, het vervangen van ramen of deuren of het onderhoud aan de betonnen delen van uw vastgoed. Als multidisciplinair onderhoudsbedrijf is de Painting Holland Groep al meer dan 35 jaar bekend met het uitvoeren van planmatig onderhoud. 

Wij helpen u graag met het opstellen van uw MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP). Wij zijn op de hoogte van de meest innovatieve ontwikkelingen in de markt en kunnen u adviseren over zowel instandhouding als over verbeteren. Neem gerust contact met ons op.
 
Contact
Neem contact op of kom een keertje bij ons langs
Painting Holland Groep
Sluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
  075-631 31 60
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?